torsdag 19 juni 2014

Vi glömde hunden!

Nä vi kom inte iväg på igår tisda…..och dagen idag fylldes med saker att komma ihåg inför 4-5 veckor ombord…samt saker som behövde fixas hemma som att besiktiga en bil m.m så ja timmarna gick.
Vi vet ju att slussarna i Trollhättekanal stänger för fritidsbåtar klockan 19 på sommaren men trots det så kastade vi loss 17.40 när båten var färdigpackad. Vi var nämligen helt överrens om att det inte spelade någon som helst roll om vi kom förbi slussarna ner till Lilla Edet eller inte, utan att det viktiga var att bara få känna att vi var på väg!
När vi ringde för att de skulle öppna järnvägsbron i Trollhättan så fick vi information att de inte skulle hinna slussa oss ikväll. Bara att gilla läget och här ligger vi nu på den exotiska lilla ön i Trollhättan, Spikön ;-)


När vi väl hade lagt till så säger Svante plötsligt; "jag vet vad vi glömde!!" Jag tittade frågande på honom??? "-Hunden!", säger han då????
Va??? Men vad tusan irrar han om nu?? Hon sitter ju här så snällt med flytvästen på och döskallescarfs…
Men han menade såklart dörrstoppshunden som han hade fått i julklapp för att ha på båten så inte dörren står och slår.
Haha……jösses. Vi kunde inte låta bli att skoja om hur kul det skulle ha varit att ringa hem till Svantes pappa och säga att vi glömde hunden, "- kan du köra hit den?" Haha..de hade ju blivit tokiga på oss ;-)

Helt galet!
Vi pratade med tjejerna som stod i kiosken för att fråga om betalning. Kändes helt fel att behöva betala 150:- när vi är tvungna att ligga kvar här. De två unga tjejerna var störthärliga ;-) De sa att det var mer om man vill använda dusch, toalett och servicen de har. Det ville inte vi sa vi. "- Nä och vi har ändå blivit tillsagda att inte gå runt och var poliser så om ingen betalar så säger vi inget om det…..Är det ni som är piraterna?" Haha…japp, vi är piraterna :-D (Vår stora piratflagga är hissad i topp). Vi kom i alla fall fram till att vi inte behövde betala.

Nu har jag krypit ner till kojs och bara njuter….hör Svante tassa runt på däck och småfixa lite. Så skönt och mysigt! Själv är jag helt utslagen! Det har varit en lång, intensiv dag och nu har mycket spänning släppt när vi äntligen är på väg och jag har fått ett samtal från min läkare med besked och plan efter senaste röntgen. Det blir steloperation på två ställen och nervblockad efter de har haft semesterstängt. Nu vet vi och nu kan vi njuta av semestern och ta det som det kommer.

Nu går ögonen i kors och jag tar inte ansvar för stavningen i detta inlägget……zzzzz

Önskar er en god natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar