Hund ombord

Här kommer vi dela tips, tankar och idéer om att ha hund ombord på båten.
Längre seglingsturer inlagt 140728

Nu har vi gjort några längre turer med Coccos. 20 timmar är det mest. Tyvärr har vi inte lyckats få henne att kissa ombord än. Eftersom hon är tik så kan hon hålla sig väldigt länge men vi skulle önska att vi kunde hitta ett sätt. När vi seglade 20 timmar så var hon lugn som en filbunke hela tiden och när vi tog upp henne på däck för att försöka få henne att kissa på en tidning så gick hon bara och lade sig igen. Hon ligger väldigt gärna still. I sommar har hon känt av oss varje morgon huruvida vi ska segla eller ligga kvar i en hamn. Hon äter inte sitt morgonmål och dricker väldigt sparsamt med vatten. Märker hon efter ett tag att vi inte börjar förbered genom att plocka fram flytvästar och stuva undan, så går hon sedan ner och äter. 
Att kissa i sand har vi märkt att hon gärna gör så det kanske kunde vara läge att testa om det skulle funka på något sätt…Vi fortsätter prova oss fram. Det viktigaste är att hon inte mår dåligt och det skulle inte göra oss något om hon kissade på däck, det är bara att spola av.

Resa till Danmark med hund inlagt 140728

Reglerna har ju ändrats lite nu så det är något lättare att resa med hund till Danmark nu än tidigare.
Hon behövde ju såklart ha ett pass och rabies vaccination. Det som har ändrats är reglerna kringa avmaskning för bandmask. Tidigare var man tvungen att uppsöka veterinär när det skulle utföras för att få det dokumenterat. Det behöver man inte idag då bandmasken finns i båda dessa länder. Vi avmaskade Coccos innan vi åkte till Danmark och på hemvägen, mitt på Kattegatt när vi visste att hon inte skulle träffa några mer hundar. Det är väldigt bra att göra det tror jag då danskarn ofta låter sina hundar komma fram och hälsa utan att ens fråga om det är ok.

Att ligga för ankare med hund som behöver i land

Det är inte alltid så lätt att rasta Coccos när vi varit ute med båten och det inte går att komma närmare land för det är för grunt. Då har vi med oss en liten plast kajak ( som för övrigt är både kul och bra att ha med sig i flera avseenden), så vi kan paddla in med Coccos i land och gå en promenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar