Bakgrund

Jag börjar skriva lite här om vår bakgrund men det kommer komma till saker efter hand.

Vi, Svante 48 år och Sanna 39 år träffades för drygt 4 år sedan. Båda hade vi barn, Svante har Elias idag 21 år och jag (Sanna) har Oliver och Noah som idag är 19 respektive 15 år.

Jag ( Sanna) är född och uppvuxen i de Småländska skogarna, Växjö närmare bestämt. Har även bott ca 7 år i Vallda utanför Kungsbacka innan jag träffade Svante och hamnade i Vänersborg. Stor del av mitt liv har kretsat kring hälsa och träning. Är sjuksköterska, personlig tränare och gruppträningsinstruktör. Jag har alltid älskat havet men åkt alldeles för lite båt i mitt liv men tyckt varit fantastiskt när jag gjort det.....men då pratar jag motorbåt!!  När jag träffade Svante fick jag lära mig att man inte "åker" segelbåt.....man seglar :-)

Svante är född och uppvuxen i Vänersborg. Arbetar som badvakt och utbildar kontinuerligt i HLR på skolor mm. Han har seglat i nästan hela sitt liv. Haft olika segelbåtar och på somrarna har han flytt fastlandet och tagit sig ut till kusten och varit ute veckovis och seglat.


Som ni förstår så är vi rätt ojämna i erfarenhet. När vi träffades hade Svante en dröm om att bo på båt utomlands. Ganska snart gjordes drömmen om lite och blev vår dröm. Jag har alltid trivts utomlands och då absolut inte på charter och turistställen. När jag dessutom insåg vilken balans hela min kropp försattes i varje gång vi åkte ut för att segla om så bara några timmar så kände jag att det är där jag ska vara. Vi insåg ju att vi skulle behöva leta efter en större båt till att börja med och sommaren 2012 så hittade vi av en slump en båt som är eftertraktad jordenrunt seglare men de är ofta svåra att hitta, Endurance 35. Dessutom så fanns den här i Vänersborg och priset passade oss. Visst fanns det lite som behövde fixas den hade ju stått på land några år. Men det löser vi, lite i taget och allteftersom vi upptäcker vad som behöver förändras eller förbättras.
                                                                                                Black Pearl
                                                                         
I och med att vi köpte denna båt så övergick vår dröm till att bli en plan!! Planen är nu att senast om 2 år  så ska vi ha sålt bilar, hus, hem och flytta till båten för att bege oss ut i världen. Bo där vi vill och trivs för stunden, arbeta med det som finns tillgängligt när det behövs. Vår barn kommer då vara stora och det vet om planen och ser det som möjligheter för dem att komma till oss på båten när de vill eller flyga ner till ställen som vi upptäckt.
Sägas ska att det är många som höjer på ögonbrynen och är skeptiska men de flesta tycker det är jättehäftigt och kommentarer som; " å tänk om man kunde göra det" är väldigt vanliga.....Men det kan du!! Alla kan! Vill du tillräckligt mycket och försöker se lösningar istället för problem så klarar du av väldigt mycket. " men jag kan inte åka ifrån mamma som börjar bli gammal" eller "det kanske inte dröjer så länge tills jag får barnbarn".....Men jag vet att våra föräldrar vill inte vara hinder för att vi lever livet, jag skulle absolut inte vilja vara det för mina barn. När det gäller barnbarn den dagen de kommer så tänk vilka möjligheter vi kan ge dem att få vara med och uppleva. Vi har ju dessutom möjligheten att lämna båten någonstans en period för att  flyga till Sverige. Ingenting är omöjligt!!

Det värsta som kan hända är att det inte blir som vi tänkt oss och vi flyttar hem igen......och det är vi överrens om att vi kan leva med :-)
Men att inte ha försökt och bli gammal och undra....det vill vi inte!

Men vad är det som är målet? Jorden runt?
Svaret är enkelt.....vi har inget direkt mål mer än att vi vill till värmen och uppleva andra delar av världen - det är resan som är målet!

 

" Gör som havet, våga"


Fram tills dess så lär vi känna båten genom olika segelturer, korta ,längre - hitta hennes styrkor och svagheter, vad som behöver förändras och förbättras samt försöker luska ut hur vi ska kunna leva och må så bra som möjligt ombord på en båt.
Vi har båda ett stort behov av att träna och vi gillar mat, vill njuta men vet också vilken viktig del en bra kost har i vårt mående på olika sätt så det finns lite utmaningar på vägen som vi försöker hitta lösningar och få idéer om. Detta tänkte vi dela med oss av här som inspiration till er.

Kapten Coccos, vår 4 åriga Lagottotik                                                   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar