måndag 23 juni 2014

Över Kattegatt med lite kras å knas, till midsommar nummer 2!

I går, söndag kastade vi loss från Vallda Sandö hamn vid 8.30. Noah sov fortfarande gott i förpiken. Solen strålade och det behövdes inte mycket kläder på kroppen. Ljuvligt! Det blåste snällt 3 m/s men med alla 4 segel uppe så gick i 6knop.....Yeah....så härligt höra vågorna bakom båten men inget motorljud...höra fåglar, vinden, ja naturen. Vid gled tyst.förbi "Kungen" ( fyren) och sälön med nyfikna sälar :-) Vid 11 tog vi kaffe och jag frågade Svante om han trodde de mörka molnen framför oss och bakom oss skulle påverka seglingen? Han svarade att vi i så fall redan borde ha märkt det....i samma andetag tog vind tag i båten, pressade ner henne och på en kort sekund var blåste det 8m/s och mer i byarna. Svante tog ner seglen och innan jag hade hunnit ta över styrandet av båten så hade hon lagt sig på sidan och krängt så porslinet for i salongen. Krasch!!!!!
Precis som förra året.....skillnaden är orsaken denna gången var en trasig lucka som inte höll emot porslinet när båten lutade. Men hade ju det mest för att det var över hemifrån.
Mitt i allt "kontrollerat kaos" titta Noah yrvaken upp och undrar vad som händer :-D
En ann skillnad i år är att jag var betydligt lugnare, fick inte panik och kände hela tiden att vi hade kontroll.
Sedan blev det segling med mindre segelyta och på mycket vågor. Det ä sövande.....
Vid 20.30 använde vi till Anholt, en ö utanför Danmark. När vi lagt till så blåste det upp ännu mer. Vi sov gott där.

Idag har vi seglat på ett väldigt livligt hav i  ca 6 timmar. Mörka moln har funnits runt oss men inget regn har drabbat oss! Vi ligger nu i Grenå hamn för natten. Det är dansk midsommar idag, sankt Hans firar de så det är mycket folk, eldar och fyrverkerier. Efter ett gott mål mat på en italiensk restaurang med enorm buffé att äta så mycket man orkar, så sitter vi nu här med brännande kinder och planerar morgondagen. Danska sjökort behöver införskaffas sedan hoppas vi ta oss vidare söder ut. Vi har förstått att det är försäsong här så det är rätt gott om plats vart vi kommer.

Ha en skön kväll! Det har vi ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar