onsdag 14 augusti 2013

Mat och äventyr


Imåndags gick vi in i Hamburgsund och lade oss där för det var dags för Noah att "mönstra av" från Black Pearl för den här sommaren. Han skulle hem till sin pappa och landa inför  skolstart och Svantes föräldrar hämtade upp honom i Hamburgsund. Det blev såklart tomt men plötsligt också lite lättare att "bara" sitta med varsin bok och läsa :-) Vi bestämde oss för att stanna där över natten då det var väldigt blåsigt och skulle blåsa upp mer under kvällen till styvkuling. Vi hade ju ingen brådska någonstans. Vi avnjöt en mycket god middag som jag hopas äta snart igen! Nyttig, god och enkel att göra ombord! 
Vi åt kokta rödbetor, morötter med fetaost, valnötter och något rökt kött som Svante bara värmde lätt i stekpannan. Kan varmt rekommenderas! 
Igår hade vinden lugnat sig och enligt prognoserna skulle det vara så under dagen, bris. Det låg ett mörkt molntäcke inåt land och ut mot havet sken solen så vi bestämde oss för att bege oss till Väderöarna. Det gick lugnt och stilla ända till vi kom ut på det öppna havet. Vågorna blev större och större och det fanns knappt någon vind att tala om så stötta upp med segel funkade inte. Det gick an att åka havets berg och dalbana framåt....( även om coccos inte gillade det heller...) men när 2-3 meter höga vågor kommer från sidan och båten mer eller mindre lägger sig ner så kändes det sådär faktiskt.... Vi var inte alls beredda på detta så vi hade inte satt fast allt ordentligt i båten. Det var ett kaos där inne... Snacka om att vi lärde oss något på det! 
Vi vände faktiskt inåt igen. Coccos mådde dåligt och vi var ju inte tvungna att ta oss till Väderöarna. Dessutom kom de mycket svarta molnen med det skarpa blixtarna i, allt snabbare mot oss. Bättre gå in och lägga oss i lä, städa upp och vänta ut. Sagt och gjort. 
När naturen lugnat ner sig och vattnet låg klart och stilla, solen tittade fram och den sena eftermiddagen var fantastiskt vacker , så tog vi en liten tur för att lägga oss ännu mer skyddat ( det skulle blåsa upp ännu mer till natten igen). På vägen till Galgön som vi tittat ut så passade vi på att dörja makrill. Vi gled fram sakta med havet och lyckades få 6 makrillar :-) egentligen 7 men en säl tog den och tittade retsamt upp på oss :-) 
Middagen klar! Grillad makrill! Så enkelt och sååååå gott!! Ännu en underbar, enkel och nyttig middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar