fredag 16 augusti 2013

Även en regnig och blåsig dag kan bli en skön dag på båten

I morse när vi vaknade och tittade upp genom takfönstret såg vi att himlen som väntat var alldeles grå och vinden ven i masterna. Efter sovmorgon, ett " uppfriskande" morgondopp och frukost så bestämde vi oss för att ligga kvar här vid vår pirat ö idag. Vi har ju ingen brådska någonstans så varför ge oss iväg i styv kuling och väntande regn?? 
Nä, vi stannade för att bara vara och ta det lugnt. Så här på kvällen när regnet vräker ner och har gjort i timmar och båtens master skakar och ger vibrationer i hela båten i vinden, så kan vi lätt säga att det var helt rätt beslut. 
På förmiddagen gav oss ut på ön med Cocos och det blåste bra men när vi ändå var ute så väcktes skaparlusten här bland alla byggda stenmurar och torn. Plötsligt stod vi där i blåsten och byggde vår egen mur :-) 
Tyvärr har vi inte hunnit bygga färdigt....för när vi stod där så öppnade sig himlen och regnet öste ner över oss. Kläderna som vi hade har inte torkat än ;-) Men varför klaga på vädret när man kan göra något bra av det?
Jag bakade en äppelpaj ( en mycket god paj a la Paleo, kort sagt inget vitt mjöl, inget socker eller mejeriprodukter, serverades med vispad kokosmjölk. Supergott! Receptetet finns i min hälsoblogg: www.halsaochfitness.se på bloggen sannas sanning) samtidigt som vi lyssnade på sommarpratare på P1! Vet inte när jag gjorde det sist! Så förknippat med barndomens somrar...haha....vi använde mobilen som vi kopplat till en radio med batterier. Sen har vi via Sveriges Radios app letat upp radioprataren från i år och förra året vi tyckt verkat intressanta. Jag kan säga att det blivit många skratt men även lite tänkvärda diskussioner och reflektioner. Dessa har vi hittills lyssnat på; Erik Haag, Henrik Dorsin, Filip Hammar ( visste du att Linda från En annan del av Köping är hans syster? Mycket intressant och roligt att lyssna på... Och tänkvärt!), Jonas Gardell, Martina Haag ( avslutade vi, var sådär tyvärr....gillar ju hennes böcker), Mats Sundin och just nu Özz......
Vi har ätit, pysslat, spelat spel och bara mys till regnets skvalande. 
Sammanfattningsvis en mysig dag till havs trots kass väder. 
Vi fortsätter njuta av kvällen och hoppas att ni gör detsamma <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar