fredag 9 augusti 2013

13 åring ombord en regnig dag....å lite annat

Just precis nu, sitter vi i strålande morgonsol i sittbrunnen. Tar en kaffe och njuter av lugnet. Ljuden vi hör är någon liten fiskebåt, vattnet som kluckar härligt mot berget vid ligger vid, fåglar och ett kokande bubbel från makrillstim till och från :-) Det här ljuvlig svensk sommar

Igår när vi vaknade i naturhamnen utanför Lysekil så var det inte riktigt lika fint....men det var mysigt! Regnet smatttrade på taket lite stilla och det blåste inte särskilt mycket. Svante och jag hade lätt kunnat stanna kvar där, i det och haft en dag med läsning och pyssel ombord men Noah 13 år var något rastlös. Det är hans första segelsemester och jag måste ändå säga att han varit fantastiskt duktig på många sätt men framför allt att avstå från en massa elektronik som annars är mycket viktigt i livet för ungdomar idag. Hans dator kraschade innan vi åkte så vi tog inte med någon, vi tog med en gammal dvd spelare till bilen....men den visade sig vara trasig....trots detta har det inte varit något gnäll eller sura miner om det. Visst han har sin mobiltelefon men den går inte att ladda hela tiden heller. 
Så vi bestämde oss för att ta oss upp till Väjern, utanför Kungshamn, där de har ett badhus så Noah kunde bada och vi äntligen kunde få duscha lite ordentligt och basta. 
När vi skulle ge oss av uppåt så var Noah så taggad att han till och med tjatade sig till att få vara med uppe på båten i regnet trots att han inte behövde. 
När vi kom ut på havet så var det dock något disigare än vi räknat med så vi fick ta en liten omväg, vi ville inte chansa på att gå inomskärs. Jag fick äntligen träna lite ordentligt på navigeringen vilket var bra och skönt....jag kan mer än jag tror ( typiskt kvinnligt kanske...)
Utanför Hållö höll vi utkik efter späckhuggare men tyvärr såg vi inga...men det hade varit fräckt :-)
I Väjern blev det loppis och bad. Riktigt skönt! Vi passade också på att köpa lite presenter och kaka för att fira Coccos som fyllde 2 år igår. Det gjorde dessutom Svantes son Elias med...alltså fyllde år, inte 2 dock utan 19 år :-) 
Lika mycket för Noahs som för Coccos skull blev det kalas på kvällen. Då hade vi tagit båten från Väjern och lagt oss vid en ö 5 minuter ut.
Det blev en härlig kväll med fika, presentöppning för hund och upptäcktsfärd på ön med klättring och allt vad det innebär. Sen var Coccos helt slut. Hon somnade på golvet efter att ha fått slicka alla tallrikar :-) 
I dag kommer de stora grabbarna och hälsar på oss en stund. Vi ska möta upp dem i Hamburgsund, sen får vi se vad vi gör. Vi har ju en till att fira från igår...
Vi önskar er en underbar fredag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar