lördag 3 augusti 2013

Dagens loppisfynd till båten!

Vaknade i morse till strålande sol här i Göteborg. Klockan 8 åt vi frukost i sittbrunnen med badkläder på och innan 10 hade vi tagit ett morgondopp och Svante passade då på att skrubba båten lite. Det kändes tidigt att det skulle bli riktigt varmt. 
Vid lunchtid var det ca 30 grader och det började mulna på....vi tog Älvsnabben över till centrum för lite loppisshopping. 
Vi gick genom Majorna och sedan genom Haga. I Majorna hittade vi två ställen, på den ena fyndades böcker och restgarn. På den andre så hittade vi det vi faktiskt letat efter!!! En gammal hederlig mandelkvarn och en " vevvisp"! :-) Perfekt att ha på båten när jag ska baka på mandelmjöl och när grädde ska vispas. Svante hittade även en intressant bok på ett antikvariat i Haga, "Skepparhistorier" av Tristan Jones. 
Nöjda med det och svettiga så det räckte tog vi sedan Älvsnabben tillbaka till Eriksberg. Vi hann bli duktigt blöta av en regnskurar precis innan vi åkte över med....På andra sidan möttes vi av Svantes bror Magnus med familj och det blev promenad och sen lunch på en av restaurangerna på Eriksberg. Sen kom även Elias. 
Nu sitter vi själva i båten igen och lyssnar till storstadspulsen på andra sidan älven och pratar om vilken härlig dag vi haft.  
Vi kommer somna mätta och belåtna och imorgon kanske det får bakas lite på svarta pärlan ;-) ......finns ju lite som behöver testas nu....

God kväll! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar