söndag 8 december 2013

7-8. Familjemys & lite julpynt

Andra advent är redan här! Igår skrev jag inget för då var det fullt fokus på julbak med familjen. Alla hade lovat hjälpa till att baka bara det blev av :-) Eftersom jag inte skulle klara att stå med allt själv i år eller att barnen bara orkade en stund...nä i år visste de att det var upp till dem med om det skulle bli något hemmabakat! Det blev pepparkakor och lussekatter samt saffransskorpor. Både " vanliga" och enligt Paleotänk ( recept på det hittade jag på sidan Under vårt tak en grym paleosida. Dock inte saffransskorporna). 

Att vakna idag i detta vinterland var blandade känslor för oss....visst är snön vacker... Men det går inte en dag utan att vi tänker och längtar efter vårt livsresa! 
Coccos älskade snön och det är lite kul att se tillbaka en vecka på 1:a advent då jag var ute i skogen och gick med min bror och hans hund och det var sol och 8+!!!
Här kommer några små tips!
I år har jag inte orkat byta gardiner men ändå ville jag göra något för att höja julstämningen....så det blev helt enkelt till att trä i röda band genom hissgardinerna och vips hade det blivit julgardiner! :-)

Det blev också en " ny" adventsljusstake i år. Gamla flaskor vi sparat på fick varsit rostigt hjärta om halsen med siffra på och så stoppade jag ner grankvistar, kanelstänger, små röda bär och svampar i flaskorna ( olika i varje) innan ett ljus fick ta plats högst upp. Blev riktigt bra i vårt " nygamla" kök där det nu blivit en grej att göra saker av sånt vi redan har. 

Ha en skön andra advent och söndagkväll! 

"Det finns inga omöjliga drömmar- bara vår begränsade uppfattning av vad som är möjligt"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar