fredag 6 december 2013

5. Smärta

….nu menar jag inte min fysiska smärta utan det finns så mycket annan smärta i vårt avlånga land och i hela världen. Julen är för många en jättejobbig tid av ensamhet och utanförskap för en hel del människor här i vårt land. I övriga världen så är det inte förknippat till julen på samma sätt men svält, krig, barnsoldater, förlust av familj, sjukdomar mm härjar på allt för många ställen. Med ganska små medel så kan vi i vårt överflöd ändå göra skillnad. Det värsta vi kan göra är att tänka att vår hundralapp eller vad det nu skulle kunna vara vi lägger, är en droppe i havet…..Visst är det väl till viss del så…MEN, om det gör skillnad för ett barn eller en människa så kanske det är värt det.
UNICEF/Georgina Cranston
Smutsigt vatten dödar fler barn än krig.


Vi har blivit uppsatta på Unicefs lista som "Bloggare för varenda unge". Vi är världsfaddrar och även med i postkodslotteriet där mycket pengar går till olika typer av välgörenhet och däribland till Unicef.
Gå gärna in på deras sida och se hur du kan göra skillnad…vi måste ju inte slå rekord i julklappshandeln varje år vi kanske kan lägga en liten peng och tanke på de som inte har samma möjlighet till gemenskap, kärlek, hälsa och mat som vi. http://unicef.se/stod-oss

Ett annat bra alternativ till att göra skillnad här hemma i Sverige kan faktiskt vara att köpa tidningen Faktum…..Tänk att 50:- kan göra en människa så glad. Det värmer i hjärtat att se någon lysa upp när du inte bara går förbi utan stannar upp och köper en tidning och även dagarna efter ger personen ögonkontakt och ett leende. Så mycket det kan betyda för en människa och kostar oss så lite.

Stella i årets julkalender om Hedenhös: " Jag önskar att jag hade en familj där vi var tillsammans och gjorde allt tillsammans"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar