tisdag 3 december 2013

3. Paus i julstressen

Vi tycker inte om att stressa ändå är jag framför allt ganska duktig på det ibland :-) Nu vid jul är det lätt att fara med i karusellen av saker som " måste" göras...Men måste vi verkligen allt? Vad är det värsta som kan hända om vi inte hinner allt?? Troligtvis inget alarmerande i alla fall ;-) Det mesta är i våra huvud av att allt kring jul ska bli så perfekt. Dessutom finns det faktiskt undersökningar som visar att de flesta upplever att julen ändå inte blev som man tänkt sig och förväntningarna varit alldeles för höga....Då är det väl ännu mer sund att slita ut sig och må dåligt innan...jag menar om det ändå inte kommer bli som man tänkt sig.
Vi är nog ändå rätt duktiga på att höra det vi vill och tycker är mysigt utan att stressa.
Igår gjorde Svante det så jättebra! Tog en paus i vardagen ( trots att han rivit halva köket...haha) och tog med sin föräldrar och sin son till Ikea och åt julbord ( det är inte fantastiskt..men det är Ikea.) samt passade på att köpa lite som behövdes. Helt underbart! 
Idag är det min tur. Sitter på tåget mot Malmö och strax i Alvesta hoppar min nya vän Cina på. Vi skulle haft yoga utbildning men den blev inställd fick vi veta igår p.ga en bebis som tänkte komma till världen :-) Vi hade planerat vara kvar och bo på hotell och shoppa lite, ja bara ha det skönt. Vi bestämde oss för att åka ändå :-) Lite tidigt nu (6.20) men vi startar med frukost när vi kommer fram sen ska vi njuta hela dagen och förhoppningsvis hitta lite julklappar med :-) 
Jag rekommenderar dig att göra något liknande. Bryt vardagen, stressen, stanna upp och njut av allt det mysiga och stämningen vi har omkring oss! Stress är ingen stämning det är ohälsa! 
Va rädd om dig, det finns bara en av dig och julen kommer ändå så passa på och må bra hela december <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar