måndag 11 november 2013

Vad är grejen med konflikter på tom mage?

Varför lär vi oss aldrig? Jag menar vi vet att när vi blir hungriga så blir vi lättirriterade och lätt sårade så därför ska vi undvika detta! Å ändå gör vi det titt som tätt och små struntsaker blir en konflikt. Nu är det ju inte så att det blir en världskatastrof heller och konflikter är ju en del av familjeskapet och relationer men då ska de ju helst vara konstruktiva och det är de ju sällan på tom mage ;-) 
Det som är trist med dessa konflikter är väl att de kan ta bort glädjen i en underbar dag rätt snabbt och det går fort...Har man riktigt otur så sårar man varandra onödigt mycket också just då. Det har vi dock lyckats bli mycket bättre på vilket är skönt för det är ju ändå så onödigt. Det som är bra om man nu ska säga något positivt om dem är ju faktiskt att det är rätt lätt och snabbt att fixa till det om man bara lär sig att det är så här vi fungerar när vi egentligen bara behöver mat! <3 
Så underskatta inte måltiderna :-) 
Vi har lärt oss att vi är usel man och hustru på tom mage men ibland blir det så ändå men vi är som sagt medvetna om problemet vilket gör att det är något lättare att hantera och vi kan undvika att det blir en stor konflikt. Fräs, låt det va, va tyst och fixa mat :-) 
Haha....tänk att vi egentligen är så enkla och ändå lyckas komplicera oss själva. 
Hemma hos oss behöver vi bli bättre på lunch när vi är lediga ihop. Det blir lätt sen frukost och sedan drar det ut på tiden. Jag menar hur svårt kan det vara och det är ju rätt skönt slippa fräsa åt varandra som två ilskna katter. 
Skärpning på oss! Med så mycket kärlek som vi har så är det onödigt egentligen....men det är rätt mysigt när vi efter maten tittar på varandra och ler utan att behöva säga något och sen kram å puss och ett härligt skratt <3 Det är kärlek! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar