lördag 19 juli 2014

Höga vågor, svenska pirater på ännu en idyllisk ö i Danmark!

Detta inlägg är några dagar gammalt. Vi har inte kunnat lägga upp det tidigare därför kommer det nu.

När vi igår lämnade Klintholms hamn så hade vindarna lugnat sig, 5-6 m/s och upp till 9 m/s i byarna, men vågorna gick höga!! Det var gammal sjö efter allt blåsande såklart! Solen sken från klarblå himmel, det var ljuvligt samtidigt som vågorna var mellan 3-6 meter höga!! Så jag säger bara; "Helix, Liseberg, släng dig i väggen!!" ;-) Vi kände att vi var tvungna att väcka Noah så inte han skulle bli sjösjuk i allt det här. Det var inte läskigt utan mer en känsla av skrävkblandad förtjusning….precis som när man åker vissa läskiga karuseller på ex. Liseberg. Känslan av att sitta, som Noah och jag gjode, och titta bakåt och se hur en våg bygger upp sig mer och mer och precis innan båten är den högre än båten och sedan plötsligt borta och vi är på den……det är fantastiskt!! Båten tog vågorna så härligt fint så det var ingen jobbig segling alls….nja…okej då…Coccos tyckte inte det var jättemysigt med vågor. Hon tryckte sig intill mig och skakade endel….men hon märker ju också att det går över och lugnar sig sedan. Vi försöker att inte göra för stor sak av det så att hon vänjer sig. Dessa härligt höga vågor varade i ca 4 timmar innan vågorna lugnade sig något. Vi valde då att gå lite längre än vi först tänkt för att komma till ett ställe vi tyckte verkade mysigt! Stället vi lade till i heter Omö! En liten ö med härliga stränder och så mysig!! Vi gjorde det igen!!
När vi kom i n i hamnen igår kväll så var här nästan fullt vid varje påle och vi vill ju helst ligga längs med en brygga men det fanns inget ställe och båtar låg intill varandra och det är inte så lätt att lägga sig så när man har hund…..Vi har dock fått lite skön rutin på detta och gjorde som vi brukar….vi gick in…kollade hamnen, folk tittade och vi gick ut igen och pratade om vilka möjligheter vi hade. In kom vi igen och vi såg hur folk höjde på ögonen…de trodde nog att vi gett upp för det var fullt :-D Men inte!! In kom vi med vår plan och lade oss längs en sida som var helt tom för där var det lite sämre kant, en gammal färjehamn eller liknande…klart ingen vill ligga där med sin båt mot den kanten!! Men!! Nu har vi ju vår fantastiska bräda, som Svante visserligen jonglerar med ibland ;-) haha…, men som är guld värd i dessa lägen. Vi lägger den utanpå fendrarna och gör en klockrentilläggning….så nä! De fick ingen underhållning av oss ikväll ;-) Ibland är det kul och skönt att göra sånt som ingen förväntar sig och framför allt när man ser hur folk tittar och bara väntar på lite underhållning…..extra "gött" då!

Vi bestämde oss redan för att stanna här till söndag påvägen hit. När det är långsegling för Coccos och Noah  så är det skönt att ge dem en dag i land efter det.
Igår kväll när vi hade ätit och bara njöt av hamnen så dök det upp en dansk äldre man. Han undrade om vi förstod danska??? Njae…lite…Han tyckte den unga hamnkapten talade så otydlig danska…..!?! Han hade en son i Sverige och det var tydligt att han anstängde sig när han pratade med oss. Han hade fått ärva ett hus på ön men bodde annars i Köpenhamn. Han verkade super skön. Senare stod han strax utanför båten och pratade i mobil….Svante hällde då upp en whiskey och hoppade upp till honom och gav honom :-D Han blev jätteglad och tacksam. När han pratat färdigt så berättade han att han försökte prata med sin fru men det var bara här i hamnen han hade täckning så därför stod han här. Han berättade lite om ön b.la och sedan fick han ytterligare ett telefonsamtal från sin son och han sa till honom att vi snälla svenskar hade sett honom stå och frysa när han pratade i telefon och då bjudit honom på en whiskey! :-) Haha….härligt i alla fall. Tänk vad lite det behövs för att göra en annan människa väldigt glad…..och vad gott det känns i en själv.

När vi gick in i en liten butik som låg vid hamnen så blev vi glatt välkomnade in. Det fanns massa olika roliga, annorlunda och fina handgjorda saker. Plötsligt säger ägaren; " jag vet vilka ni är! Det är ni som är de svenska piraterna! Jag har allt sett er!"
Så där har vi det! Det är ju det vi är….svenska pirater!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar