lördag 12 juli 2014

Äventyr i idyllisk hamn i Danmark

Nu har vi varit inblåsta här i Klintholm på danska Mön i tre dagar och det är äntligen dags att ge sig av idag men det måste nämnas att det finns helt klart sämre ställen att blåsa in på!
Klintholm är ett jättemysigt ställe! Det går även att komma hit med bil för att bada på de härliga stränderna. Vattnet är så där härligt turkost som i medelhavet och sanden vit och varm. Tyvärr är ligger det kanske lite avsides men fler borde hitta hit.
Här om dagen när jag var på mitt egna lilla äventyr med buss och tåg till Malmö tur och retur så tog gasolen slut för grabbarna på båten.  Tyvärr är kopplingarna på gasoltuberna här i Danmark inte samma som de vi har vilket krånglade till det lite.
Men den fantstiska hamnkaptenen, som för övrigt är det den första hamnkapten som vi sett som kommer och hjälper till att ta emot båtarna när han ser att någon kommer in och som även gjorde resplan till mig för trippen till Malmö.  Han engagerade sig direkt i att försöka hjälpa till att hitta en gasoltub till oss. Han ringde runt lite och han skjutsade Svante till en camping i närheten, tyvärr utan resultat. På deras lilla äventyr så berättade han b.la att den lilla byn Klintholm nästan håller på att dö ut…..det kommer inga familjer och flyttar in mer, det är mest äldre som bor här och det som utökas är äldreboenden!! Sorgligt men sant! Det vore väldigt tråkigt om byn "dog ut" och vi håller tummarna att det ändå kommer leva  vidare och att det kommer lite nytt blod till byn så vi och många andra kan komma hit och uppleva denna mysiga miljö. Den finns för övrigt 3 restauranger med lite olika intriktining i byn samt en strandkiosk ;-)

Men hur gick det då med gasolen??
Jo när hamnkapten höll på att ringa och fråga runt så kom det in en annan man på kontoret och berättade att han hade en gasoltub till salu. Det visade sig att han var svensk ensam seglare som varit påväg ner till medelhavet för att fira sin 60 årsdag ensam i värmen men hade stött på en massa trubbel och haft otur så han hade vänt hem i Kiel. Svante tittade på tuben men tyvärr var det fel koppling på den med!! Den var köpt i Tyskland……Vi avvaktade och det fick bli middag få en av byns restauranger och kaffetvattnet morgonen därpå hjälpte hamnkaptenen oss med.
Efter lite funderande så hade Svante fått en idé och han gick bort till svensken och köpte den tyska tuben ändå……Uppfinnar Jocke var igång!! Svante fixade och trixade och tillslut så fick han det att funka!! Med största sannolikhet absolut inte godkänt av AGA!!! Men efter att ha kollat enligt konstens alla regler efter eventuella läkage utan att hitta några så får det vara så tills vi hittar en som passar. Vi får stänga av den varje gång den använts och vi har den stående på ett bra avskilt utrymme i sittbrunnen med en slang ut på sidan av båten dessutom om det skulle läcka. Det utrymmet använder vi alltid annars med.

Förresten….vi som tyckt vi sett lite svenskar innan så kan vi säga att det är annorlunda här…..det finns lite fler ;-) Det är kul men samtidigt blir det ju inte riktigt lika ”exotiskt” ;-)
Vi är dock glada över att ha fått kontakt med våra båtgrannar Erik och Eva från Göteborg  med sin vackra båt Fullmoon: Det är alltid lika spännande med nya möten och människor.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar