måndag 6 juli 2015

Moraliskt dilemma


Skrivet 150705

Smet vi från hamnavgiften eller fångade vi dagen??

Igår lämnade vi Middelfart med knappt någon vind. Ändå kom vi längre söderut än väntat. När vi passerade Bågö bestämde vi oss för att fortsätta lite till men då stannade vinden och i den tryckande värmen började det mullra på himlen och mörka moln tornade upp sig. Vi valde att gå in till Assens över natten för att tidigt fortsätta bästa dag. 
Assens var inte mycket att ha men inlåst tryggt i hamn för natten. 
Vi ställde klockan till 06.00 i morse för att ge oss av. Vi sov dåligt då det var stökigt i stan och Svante sin vana trogen vaknade 30 minuter innan klockan ringde. Lika bra att bege oss iväg efter en promenad med Coccos.
Sagt och gjort....det var helt stilla och ute på havet började solen gå upp i morgon dimman. Havet låg spegelblankt, så vackert! "Vem kan segla förutan vind ", är ju känd sång men jag skulle nästan vilja påstå att vi kan:-)
Motorn stängdes av och tre segel hissades....så tyst och stilla. Det pyser till i vattnet och på ganska nära håll ser vi två ryggfenor från tumlare visa sig ovanför vattenytan...vi guppar men rör oss framåt om än väldigt sakta!
Så har vi legat och guppat nu i solen i ca 6 timmar och vi njuter av varenda sekund. 
Vad man gör när det är så lugnt? Jo vi har badat gånger flera, Svante har passat på att paddla ut i kajaken och fota båten med tre segel uppe ( vi vet ju inte själva hur hon ser ut med segel uppe!!), jag har sovit lite på däck ( morgontrött som jag är...), ätit god frukost, gjort lite yoga och reflektera över hur bråttom alla båtar som så småningom kommit ut på havet verkar ha.....alla går med motor!! Visst tar det tid men det är ju ljuvligt! Vad ska vi göra i hamn som är så mycket bättre än det här??  Finns inget som slår detta! 
Svante sa något så bra för en stund sen...:-" just nu har vi det inte bra....vi har det bättre!"
Det stämmer väldigt bra! Livskvalitet och " livsnjuteri" på hög nivå.Men, vår moraliska dilemma då.....vi har alltså inte betalat hamnavgiften i Assens eftersom vi gick så tidigt....men ärligt så känner vi inget dåligt samvete för det när vi sitter här och guppar fram i solen utan en tråd på kroppen och haft en fantastisk morgon från minut 1! 
Det är självklart inte så att vi rekommendera att smita från hamnavgiften och inget vi brukar göra, dessutom använde vi varken el eller vatten eller hade tillgång till toaletter så det finns verkligen inget att ha dåligt samvete över....

Sammanfatta istället med att livet är nu och ibland behöver vi faktiskt passa på att fånga dagen!
...precis nyss fick vi dessutom sällskap av en lekfull tumlare! En simmade runt båten om och om igen och kom upp och visade fenan. Det kändes som den lekte med oss :-) helt fantastiskt! Den simmade med oss i över 30 minuter. 
Soliga, lyckliga hälsningar från två livsnjutare och en "däckad" hund <3Inga kommentarer:

Skicka en kommentar