fredag 17 juli 2015

Från vilt hav till lugnt vatten...

Efter ett antal timmar till sent igår kväll och hela förmiddagen idag så fungerar nu motorn igen och vi är påväg från Falkenberg mot Göteborg. 
Är mycket imponerad av min man som fixar det mesta hela tiden. Kommer på lösningar som inte ens Mac Gyver hade kommit på.

Efter att ha seglat två dagar i vilt vatten så hade vi nu sett fram mot en något lugnare dag i solen. 
Och lugnt har det varit....nästan för lugnt. I början gjorde det inte så mycket och egentligen inte alls om inte verkligheten hade varit att vi nu plötsligt har en tid att passa....jobbet på måndag och en till två dagar att ta sig upp för kanalen som nu har stark motström eftersom det är fallens dagar i Trollhättan så mycket vatten " åker ut". 
Vi passade på att bada och njuta i solen men till slut kände vi ändå att motorn nog skulle få jobba lite så vi kom framåt snabbare än 0-2 knop!

Mycket båtar i början sedan kom mörka moln och båtarna försvann så nu så här på fredagskvällen är vi rätt ensamma längs kusten. Några lastbåtar och fiskebåtar men annars tomt. Det är vackert och tyst...ja kvällsbrisen har kommit så nu kan vi segla lika fort som när vi gick för motor....

Önskar er alla en skön fredagskväll här från havet söder strax utanför Kungsbacka. 
( ser ut som vi får plocka fram regnkläderna nu....ååå)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar