torsdag 25 juni 2015

Vi gick ut, vi såg, vi vände om och gick på grund!

Igår bestämde vi oss...trots mycket vind så skulle vi försöka ta oss ut mot Limfjorden.....i motvind.
På eftermiddagen kastade vi loss, gick genom broarna och därefter väntade ännu mer vind....men vi tänkte att vi åtminstone kunde komma en liten bit. 

Glada och laddade i början och ännu gladare blev vi när en säl dök upp bakom oss och nyfiket följde efter oss en liten bit. 
Men....allt eftersom det blev öppnare desto kraftigare blev vindarna och det skvätte vatten in i sittbrunnen och vi kände att vi knappt tog oss framåt trots att vi gick för motor....Nä...det här var väl inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Vi valde att vända om och gå tillbaka och de 2 timmar det hade tagit för oss att komma dit vi kom innan vi vände...ja den tiden halverades på väg tillbaka! 

Men...bara för att vi vände var inte äventyret över...plötsligt fastnar båten och står lutande och vi kommer varken framåt eller bakåt...grund! Trots att vi gick i farleden!!! Vinden pressade oss mot grundet mer men med full back och tålamod så kom vi loss ger en liten stund. Det är tur att de flesta grunden här oftast är sand eller dy....blir ju inga skador på båten...men å andra sidan flyttar dom sig och är väldigt luriga.

Väl tillbaka vid stadskajen så var vi frusna, blöta men nöjda med vårt beslut. Vi "lyxade" till det med att gå upp till hotellet ovanför och ta en dusch! :-) 

Vi konstaterade även att under den veckan vi nu har varit iväg här i Danmark så har vi betalat hamnavgifter bara tre gånger. Övrigt har vi hittade andra ställen att lägga oss som inte har kostat. Visserligen finns det inte el, vatten, wi-fi eller dusch men vi behöver ju inte det varje dag och då är det kul att istället välja och betala 30:- som vi gjorde nu till hotellet och då få både duschkräm och handdukar med och obegränsad duschtid ;-) 
Detta gjorde att vi nu precis även avslutat en frukostbuffé på hotellet som kändes gott att unna sig samtidigt som vi lånar wi-fi och planerar vidare vart vi ska ta vägen....kollar sol och vind. 
Vi går tillbaka mot Hals för att ta oss neråt istället på östkustsidan då vindarna verkar hålla i sig och fortsätta vara västliga.

Lite hit och lite dit ...... ;-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar