söndag 21 juni 2015

Semesterkänslan har infunnit sig

Vi stannade även torsdagen i Göteborg efter att ha sett att vinden skulle vända över och bli nordlig under natten till fredagen, vilket skulle vara betydligt bättre att segla mot Danmark i istället för motvind ;-) 
Redan efter Älvsborgsbron hissade Svante tre segel....nu var han sugen på att segla! Det var inte mycket vind till en början men när vi närmade oss Vinga ökade den och efter Vinga ökade även våghöjden rejält. Solen sken och våran svarta pärla dansade fram på de höga vågorna i vind som växlade mellan 5-12 m/s och vågor som ibland var så höga att de slog över båten och kom ner i sittbrunnen :-) Underbart sätt att fira midsommar! 
När vi var i höjd med danska Läsö som vi hade tagit sikte på så omvärderade vi vår plan att gå dit. Dels hade vi bra fart och flyt och dels skulle det bli svårt att ta sig ut från den hamnen nästa morgon om vinden fortsatte ligga på. Sagt och gjort så gick vi istället hela vägen till fastlandet och den mysiga lilla danska hamnen Saeby. 

Vi hade aldrig hört talas om denna hamn som är en riktig pärla! 
Vi möttes ganska snart efter tilläggningen av trumpetmusik?? Jajamensan....en hög med folk hade samlats vid hamnens flaggstång och till trumpetmusik så tog man ner flaggan för kvällen. Vi fick sedan veta att detta görs varje kväll klockan 21.00 :-) 

Vår plan var att direkt på lördagen ta oss vidare mot Hals längre söderut men när lördagsmorgon kom och efter frukost i sittbrunnen i solen från klarblåhimmel iförda endast badkläder så började vi bli lite osäkra på om vi verkligen skulle segla vidare redan....
Vi bestämde oss för att först ta en promenad in i byn dör vi fastnade på ett stort torg där det spelades livemusik och fullt av folk satt utspridda, åt lunch, drack öl och njöt i solen. Vi var inte sämre än att vi slog oss ner och gjorde samma sak! 
Semesterkänslan hade nu till 100% infunnit sig ( vilket den inte riktigt hade gjort i gråa, regniga Sverige innan vi åkte). 
Danskarna är också fantastisk duktiga på att komma med små plastburkar med vatten bär man sätter sig på uteservering med hund. Coccos låg i skuggan och hade inte legat där länge förrän en vänlig dansk man kom med vatten till henne. 

När vi kom tillbaka till båten var då frågan im vi skulle kasta loss....Svaret blev nej. 
Vi har ingen brådska och visste ju inte vad som väntade riktigt sen för mörka moln fanns runt om oss, men inte här! Vi valde att stanna och njuta av denna fantastiska dag här i mysiga Saeby.
Vi kan varmt rekommendera detta ställe som ligger söder om Fredrikshamn.

Nu har dagens frukost intagits och solen strålar återigen från klarblå himmel men det är dags att kasta loss. 

Vi önskar er en riktigt skön söndag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar