lördag 27 juni 2015

Äntligen sol, salta bad och Goa danska gubbar

Skrivet 27/6-2015

Vi vaknade i denna lilla stilla hamn, Östra Hurup, till sol och klarblå himmel. Ljuvligt!
Vinden hade lugnat sig och vi bestämde att efter den tuffa segling som vi hade igår från Ålborg och hit så skulle det vara skönt att bara ligga still och njuta av solen idag. Gladast blev nog Coccos som inte riktigt gillar när båten lutar så mycketbnär vinden ligger på från sidan och det samtidigt kommer vågor från samma sida och pressar ner båten ännu mer. Det är härligt på sitt sätt men tar ju lite mer på krafterna med sådan segling i 6 timmar än lugn....Har varit rätt mycket sådan segling hittills så vi längtar allt lite nu efter sol, värme och "semestersegling" ( slösegling helt enkelt).

Hur som helst så är ju solen här idag!
Pyssel i sittbrunnen, på båten och självklart kände vi att nu är det dags för årets första saltvatten dopp! Vi som båda gillar att bada ogillar att det dröjt ända tills nu.....men men. 
Stranden var ohyggligt långgrund vilket Coccos älskade men vi fick gå långt ut för att kunna doppa oss och någon värme var det ju inte precis. Upp och ner sedan promenera hela vägen in igen :-)

Det är en mysig liten by här med tillhörande danska gubbar som sitter i hamnen från morgontimmarna till kvällen. Ibland går någon ut med en liten motorbåt och kommer tillbaka efter kort stund igen och återgår till bänken. Första ölen tar de när vi äter frukost! Men med tanke på vad som står på restaurang skylten så kanske inte det är konstigt alls...." Vatten 25:- Öl 15:-". 
Sedan kommer det även bilar och kör ner på kajen bredvid oss titt som tätt. Ofta sitter personerna kvar i bilen och röker eller äter och kör sedan igen....konstigast var dock när en äldre herre kom ner och parkerade bredvid oss tidigare idag och öppnade en öl i bilen och drack innan han körde....Ja nu vet vi ju inte styrka på den men det kändes liksom lite tokigt. Men på något sätt är det Danmark i ett nötskal. Vi är enda svenska gästbåten i hamnen och det ligger två tyskar längre in så det är ingen rusch med semesterfirare här precis. 
Lugnt, stilla och mysigt!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar