onsdag 17 juni 2015

På vift i Stora stan en regnig semesterdag.....

Glöggdoften ligger kvar och doftar ljuvligt i båten....Svante har gått en sväng för att handla mat och fylla på matförråden. Coccos ligger tjurigt ihoprullad i soffan eftersom hon inte fick följa med nu när hon äntligen, nästan, är torr....Visst regnar det men visst gör vi vad vi kan för att ha det så mysigt som möjligt, när det nu är som det är med vädret och vi ändå inte kan påverka det.

Vi visste att det skulle regna en hel del idag och valde därför att inte gå vidare utan att ligga kvar i Göteborg, ta det lugnt och göra lite ärenden. På förmiddagen kom Svantes föräldrar förbi med lite post på deras väg ner mot Helsingborg för midsommarfirande. Jag hade fått lite delar och stenar till mina smycken jag hade väntat på så det var kanonbra! Har ju två event framför mig i slutet av sommaren där mina smycken ska säljas så jag tänkte passa på att vara kreativ under semestern eftersom det på båten dessutom funkar allra bäst med det ;-) ( de ska säljas på Mohedadagarna samt ska jag vara med och sälja på en yogafestival i Kronobergsslottsruin i Växjö).

Hur som helst tog vi därefter båten över, från Lindholmspiren till "stadssidan", för att uträtta lite ärenden i regnet. Vi lade oss på en fin liten plats vid "drömmarnas kaj".... Det får man väl inte...är det ok? Varför inte...det värsta som kan hända är väl att någon kör bort oss...igen :-) det kom en äldre herre till en närliggande båt och vi frågade honom om vi fick kunde ligga där en stund.."Ja, ja absolut!" Svarade han. 

Vår plan var att efter våra ärenden i b.la Nordstan gå till en restaurang Svante var på med en svensexa härom veckan, Brewdog. Man fick tydligen ha med hundar in där. Det kändes bra när vi ändå jade gått en stund med Coccos i Nordstan och city och vi inte var jättesugna på att gå tillbaka och lämna henne på båten och sen ut i regnet igen.....tyvärr kom vi dock för sent! Lunchen var slut och det var stängt till 16.00....klockan var 14.30..... Noah hade mött upp oss i regnet och vi började leta efter något att ta med oss till båten istället eftersom vi inte visste något ställe där Coccos kunde följa med in....men svårt det med när man ville ha varm mat och genomblöta var vi och jag började få riktigt ont i min rygg och höft å då blir jag dessutom grinig....ogillar det skarpt när det gäller värk...är nog bland det värsta...Hur som helst hamnade vi tillbaka i Nordstan och gick in på en pub och Coccos satte Svante utanför fast inne i nordstanhuset så vi såg henne och hon oss hela tiden. Gick alldeles utmärkt. Efter en liten stund la hon sig ner och såg eländigt ut med sin blöta päls....hade vi gett henne en plastmugg hade hon nog tjänat ihop maten till oss .....hahaha...söta Coccos. Mat i magen fick vi och härliga "kufar" underhöll under tiden....Ny energi hade vi fått för att ta oss ut i regnet på nytt och gå till båten.

Allt var blött! Nackdelen när man är på båten är att det inte finns så mycket inne i båten att hänga blöta, stora, tunga kläder....som vi brukar säga....det är därför vi ska vara någon annanstans än iSverige där det större delen av året är så här....det ska helst vara sol och värme till 90% i alla fall ;-) 
Det ser vi fram emot!

Men som sagt....visst blir mysfaktorn hög även en sådan här dag om man vill....väl tillbaka på Lindholmspiren så blev det alltså lite glögg för att värma oss inifrån med, lite pyssel och fortsatt lyssnande av ljudboken vi börjat lyssna på i väntan på sommarpratarna. ( boken vi lyssnar på är lite snarlik " En man som heter Ove" som vi lyssnat på ihop för något år sedan, den heter "Dehlis vackraste händer" )

Önskar en en skön onsdagskväll och hoppas att vädergudarna är med oss bättre i morgon <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar