söndag 4 maj 2014

Lite smått och (åååhhh så ) GOTT!

Hoppas du har haft en skön långhelg! Det har vi :-)
Svante jobbade både valborg och första maj men det har varit väldigt skönt ändå. Vi har gjort lite av varje faktiskt. I lördags stod på bagageluckeloppisen på torget igen. Japp!! Blodad tand som sagt har vi fått av att göra oss av med saker istället för att köpa nytt ;-)
Vi var inte så många denna lördagen och vinden var lite kyligare, helt klart men vi får nog säga att vi återigen hade en väldigt lyckad loppisförsäljning. Det var till och med någon av de andra som åkte hem väldigt tidigt och var lite små sur eftersom vi hade endel liknande saker men vi sålde dem för nästan hälften av vad hon gjorde….haha kul när folk kommer förbi och säger att "här ska vi handla mycket för här är allt i stort sätt gratis!" :-D Möten med alla möjliga typer av människor och att få ta del av deras historier mm är alltid lika roligt. Vi har även fått ett par bra tillfällen att berätta för folk om vår livsplan och varför vi gör det här just nu…..att det faktiskt är ett steg närmare varje vecka. I lördags kunde vi till skillnad från förra lördagen märka en klar skillnad, inte bara i plånboken, att vi sålt en hel del. Det var mycket mer plats på släpet och tomma lådor. Dax att fylla på med mer saker till nästa loppis ;-)

Förutom loppisen så har jag planterat lite. Vi tänkte prova att odla lite egna grönsaker eftersom vi äter en hel del av dem. Svante fixade snabbt och lätt en plats, där han placerade två pallkragar. Där har jag nu planterat sallad, morötter, rädisor och spenat. Det ska bli jättespännande att se om vi lyckas med något.

Svante har fixat lite mer med båten…det börjar närmar sig för vår Black Pearl att få känna vatten under sig igen. Han började slipa lite på bommen och sedan ska han ta masterna. Vi vill ha dem endast oljade med linolja och lackade (som ni ser har de varit betsade). Vad hittade han då om inte lagningar!! Bommen har varit sprucken och var pluggad och ihop limmad!! Dåligt gjort dessutom. Jösses….Svante mätte bommen och jag undrade vad han höll på med. "- Jo jag tror vi har en bom som kan passa…och som är i bra skick!" Jag bara tittade på honom….var då??? "-I köket! Den som hänger i taket som vi hänger vinflaskor i".  ;-)
Tänk….det mesta löser sig tillslut om man bara vill.

Nu till det GODA!! Inte nog med att vi har grillat en hel del under helgen! Vi har gjort årets första rabarber/jordgubbspaj på årets första rabarber, a´la Paleo och dessutom hemmagjord vaniljsås av den nyttiga och tillsatsfria sorten!! Jösses vad gott!! Jag kommer aldrig köpa färdig vaniljsås igen när det är så enkelt, gott och dessutom nyttigt att göra denna egna! Å vet du….bäst av allt är att hela familjen tyckte likadant :-D

Varsågod! Här får du receptet på den godaste vaniljsåsen a´la Paleo, någonsin!

Sannas VANILJSÅS a´la Paleo

INGREDIENSER:
3 dl kokosgrädde, gärna extra "creamy"
3 st äggulor
1,5 msk agavesirap
ca 2 tsk vaniljpulver

GÖR SÅHÄR:
1. Vispa äggulor, kokosgrädde, agave och vaniljpulvret i en kastrull
2. Koka upp långsamt, samtidigt som du rör om ca 5-10 minuter
3. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad och fortsätt att röra tills såsen har svalnat något
4. Ställ in såsen i kylskåpet, så tjocknar den lite merInga kommentarer:

Skicka en kommentar