torsdag 22 maj 2014

Lite närmare

Solen har verkligen gassat denna sköna torsdag! Svante är långledig så han umgås större delen av dagarna med båten och masterna ;-)
Vi känner ju båda allt mer hur mycket vi längtar till att få båten i sjön. Det finns massa kärlek här hemma, det är mysigt på alla sätt och vis med något saknas….båten på rätt ställe. Men!! Snart hoppas vi kunna sjösätta henne. Svante kämpar på för fullt och sliter som ett djur i solen så han är brun och skäggig som om han redan hade varit ute på havet i flera veckor…haha..ljuvligt!


Idag har han penslat masterna med en blandning av linolja och balsamterpentin. Detta för att det ska dras in i träet lättare än bara linolja som har en tendens att bli för tjockt och bara lägga sig ovanpå trät. Sedan är det bara att lacka. Däcket målade han igår innan himlen öppnade sig…..hm….kändes så där men det verkar ha gått bra. Master och bom blir så fina nu när Svante fixat iordning dem.

Eftersom vi försöker leva här och nu så mycket som möjligt så har vi dessutom precis skålat i lite bubbel ;-) Jag har äntligen fått en ny tid till en ny ortoped för min nacke och det ganska snart så nu hoppas vi att jag kan få lite hjälp så vi vet var vi står och kan jobba utifrån det….Men idag kändes det som värt att fira efter alla turer. Jag fick dessutom fina blommor av min älskade sailor <3
Måste dessutom berätta att första skörden av egen sallad gjordes idag. Vilken skillnad det är på köpt och egen odlad!! Så mycket mer smak det är på den egenodlade!

Med det önskar vi er en skön helg från en "sjösättningsfokuserad" familj ;-)


//Sanna & Svante

Pst…..bra jobbat Sverige!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar