tisdag 25 februari 2014

Det där med att förändra det vi kan...

" Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra
   Mod att förändra det jag kan och
   Förstånd att inse skillnaden"Detta kan inte sägas tillräckligt ofta. Dessa ord kan ge styrka på många sätt för alla människor, det är jag säker på!

När jag för ca 2 veckor sedan fick besked om att min remiss skickades till Spine Center i Göteborg som jag hade önskat, ja då kändes det som en enorm vinst. Snart skulle jag få träffa en ortoped för min nacke och kanske börja se ett slut på det här tablettlivet i dimma och smärta…..
Men…..alltid dessa men…..När jag ringde idag för att höra hur lång tid det tar ungefär att få komma på ett första besök så var svaret; " drygt 3 månader"……
Det är inte sant….det känns som det ända vi har gjort är att vänta på att få ett lite mer aktivt liv med mer glädje och mindre smärta sedan i början av förra sommaren.
Första känslan var att nu skiter jag i detta….jag kryper ner under täcket och går upp när jag fått en tid! Orka hålla på att vara glad, drömma och längta när varje dag är en enda stor kamp som aldrig tar slut…..

MEN….ytterligare ett men……solen skiner ute idag, det känns som vår i luften och jag måste säga att det påverkar mig väldigt positivt.
Jag satte mig på yogamattan i solen som strålade in genom altandörren i vardagsrummet, andades djupa andetag en stund och mediterade ca 10 minuter efter det. Sen kände jag en enorm "krigare" vakna till liv inom mig. Nä ta mig tusan, det här tänker jag inte bara finna mig i utan att ha undersökt om det finns några alternativ!!! Visst finns det många som gått med värk längre och är sämre men jag kan bara utgå från mig själv och jag måste tar reda på alla mina alternativ. 3 månader är visserligen mindre än 10 månader ( vilket är väntetiden till ortopeden här på NÄL) men 3 månader är länge när jag konstant blivit sämre senaste 10 månaderna och varje dag är en kamp.
"Ge mig mod att förändra det jag kan".
Jag googlade väntetider i landet och såg att dessa var väldigt varierande. Jag har varit helt inne på att komma till Spine Center så jag funderade aldrig på att det kunde ta längre tid än någon månad…..Naivt, ja kanske….eller ett hopp som höll mig uppe…?
Jag var nu tvungen att ta reda på mina möjligheter att ändra mitt "fria vårdval" så jag ringde fritt vårdval och vårdgaranti avdelningen och frågade. Jag fick då information om att om jag istället åberopade vårdgaranti så skulle jag få komma till Spenshult där de har specialistläkare och utför operationer med. Jaha…å väntetiden dit?? "Man brukar få en tid ca 1-11/2 månad efter det att de fått remissen" 
Taget!!! Jag hade ju hört talas om Spenshult endel eftersom min svärfar opererade sitt knä där förra året och han var jätte nöjd, så varför inte???

Ibland är jag glad att den där krigaren bestämmer sig för att vakna inom mig :-)
Dessutom så finns det två viktiga män ( visserligen bara en i livet) för mig, vars röster jag kunde höra efter samtalet med Spine Center. "Ge inte upp Sanna! Du måste kämpa för det är ingen annan som gör det åt dig" Min älskade man och min saknade pappa <3

Tror vi alla har en liten krigare inom oss. Men jag kan varmt rekommendera djup andning och medtitation för att väcka den ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar