lördag 18 januari 2014

Dag 3- bonusdag

Igår hade vi som sagt inga särskilda funderingar om vad vi skulle göra hela dagen. Det kändes som en bonusdag att bara glida omkring på :-) 
När vi kom ut var det vårluft ute! Ca 10 grader och en försiktig sol som tittade fram. Så skönt! Bara att börja gå igen. Lite presenter inhandlades och vi hittade mysiga små affärer på ett ställe snett bakom saluhallen som vi inte sett innan. B.la hittade vi en "buddashop" med allt från chakraarmnand/halsband, saronger till vackra trätrummor och rökelser. Inte så ungerskt kanske men sånt vi gillar och uppskattar :-)
Sen var det ju det där med massage. Svante var inte så sugen men jag kände ju att det hade varit gott att göra det med. Visst fanns det massage på båda de spa som vi varit på och även hotellet, men det kändes som överpriser lite.... Så vi tänkte mer att ramlar vi på något på stan så tar vi det. Det gjorde vi igår på bonusdagen ;-) Men inget typiskt ungerskt det heller utan vi hittade en fin fräsch Thaimassagesalong! Det var som att komma in i de som finns i Thailand!
Det blev fotmassage och lätt plågsamthaimassage för mig i 90 min och det var nästan halva priset jämfört med badens 60 minuters massage! Låsningen jag vaknat med på morgon försvann nästan helt men oj vad hon fick kämpa den lilla thailändskan! Jag kunde dessutom försiktigt vrida huvudet nästan 30-40 grader åt höger från att knappt kunnat vrida det något åt det hållet! Gött! Svante provade lite öl och strosade runt så länge. Vi hittade också pysselbutiker med fina pärlor som inte finns hemma och superbilligt såklart. 
Efter en heldags planlöst flanerande i vårvärme så var vi rätt hungriga. Vi hade en tanke om att besöka restaurangen vi hamnade på första kvällen vi landat för vi tyckte den var bra men vi skulle bara göra ett ärende till en affär till åt det hållet innan..... Och det var kanske tur... Haha! Vi hittade en restaurang på vägen där man fick äta hur mycket man ville i 3 timmar för ca 80:-/ person!!!!
Dricka tillkom men när en 0,5 liters öl kostar ca 15:- och ett glas vin inte ens det så är det ju inga pengar!! Men var maten bra då?? Absolut!!!! Det fanns soppor till förrätt sen fanns det kött, kyckling i olika marinader ( de är duktiga på kyckling i Ungern!), haj mm som man tog och la på en tallrik, gav till grillmästaren så stekte han till det och man fick tillbaka på en ny ren tallrik och kunde ta tillbehör man ville ha till. Sen fanns det sammanlagt 10 tal kakor och desserter!!! Kaffe till det och oj vad vi blev mätta!!
Middagen där för oss med dricka och kaffe slutade på ca 7436 forinter= ca 215 SEK. 

Vad hette då stället? Ska försöka stava det här; Rakaczi Grillhaz på gatan med samma namn. 
Vi är överrens om att vi lätt skulle kunna göra det till en tradition att komma hit några dagar i början av året fram tills vi kastar loss ;-) 
Vi är även överrens om att nu när vi varit här så skulle det räcka med två nätter istället för fyra men det har ju varit en skön avkoppling nu att inte stressa med något. 
Strax börjar resan hemåt, även idag i vårväder. Vi ska ta oss till flygplatsen och sen hem till vad vi förstått, ett snöigt Göteborg och även Vänersborg. Ska bli skönt träffa barn och hund samt sova i egen säng igen! Sen är det ju familjederby i hockeyn ikväll!! Växjö Lakers mot Leksand!! Mysigt!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar