fredag 17 januari 2014

Dag 2 - ett äventyr

Ska försöka sammanfatta gårdagens äventyr,  dag 2 på vår lilla resa till Budapest. Snabbvarianten är så här: lämnade hotellet 10.30- åter 00.00....
Här kommer den längre versionen ;-)
Efter en lugn skön frukost så lämnade vi hotellet med en liten påse badkläder i fall vi skulle känna för spabad även denna dag. Vår enda plan var att hitta den stora saluhallen och sedan titta in på det kända badet Gellert för att se hur det såg ut. 

Efter ca 20 minuter var vi framme vid saluhallen ( då hade vi kollat småaffärer påvägen..) och konstaterade då att vi bor väldigt nära allt på vårt hotell!! Bredvid saluhallen låg nämligen en bron över Donau och på andra sidan Gellerbadet :-) 
In i saluhallen som var gigantisk!! Där nere fanns frukt, grönsaker, kött i alla former ( inkl allt du inte vill se från en gris!!), kryddor, kakor och annat ätbart. Däruppe var det försäljning av olika hantverk och turistprylar samt lite matställen. Rätt snabbt upptäckte vi att det var mycket samma saker överallt och så mycket! Efter en stund avslutade vi vårt besök med en mycket god gulaschsoppa till lunch ( tack Ingrid för tipset!). 
Väl ute begav vi oss över bron till hotell och spa Gellert. Eftersom jag hade vaknat med mycket värk i min nacke på morgonen så tänkte vi att vi lika gärna kunde bada i termalbaden idag igen. Det skulle nog göra gott! Det blev ca 2,5 timme där med varma bad och bastu. Skönt och fint, MEN!! Onsdagens spa var finare, fräschare, gästvänligare!! Vi är glada att vi varit på båda och i den ordningen med och att vi la mer tid på första spat och tog lite lyxigare variant där. Rekommenderas!!! 
Överallt läser man att Gellerbadet är så fint och visst, men Szechenyibadet var mycket bättre enligt oss. 
Efter badet traskade vi vidare på budasidan för att hitta gamla stan och mat. Blev mat rätt tidigt för att fylla på med energi i våra avslappnade kroppar. Sen gick vidare....gick å gick. Såg fantastiska slott och byggnader. Hittade presidentens " Office" m.m :-)
Sen hittade vi den gamla stan. Så mycket fina byggnader och kyrkor samt dyra, fina restauranger. När vi blev lite kissnödiga så stannade vi på ställen som såg ok ut, tog öl eller gluwein, gick på toa och sedan vidare :-) så mysigt. Måste berätta om ett ställe vi hittade när vi kom in bland massa affärer igen....vi tänkte ta en öl och vad hittade vi då? Jo, Joes place:-) en trappa ner, lite skabbigt men charmigt och mycket motorcyklar på väggarna.... En öl blev det och det visade sig vara ett bikershäng och ägaren stod bredvid baren och presenterade sig sen. Berättade gärna och visade bilder på väggen från förr. Och ölen... Ja den visste de knappt vad de skulle ta betalt för!! Det blev 800 Huf = mindre än 30:- för båda, vi kunde nog lika gärna fått dem. Övriga på stället kände varandra. Alla var trevliga och det diggades Billy Idol :-)
Hemåt två broar längre upp. Några stopp till på vägen och sen var det sängen! Vilken dag! 
Hade aldrig orkat det utan badet i ett par timmar på eftermiddagen. Ren vilja sista biten hem. 
Nu drar vi ut och har inget mål idag...sista dagen. Inga långa utflykter, tänkte nog prova hotell spat i kväll.
Ha en skön fredag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar