Ja ni fattar att det handlar om mental pepping just nu ;-)
Men!! Jag är ju ledig ikväll och tänker bjuda min fantastiska familj på grillad kyckling och en god sallad ( fast grilla får Svante göra när han kommer hem....hm...) och en god rabarberpaj a´la Paleo. Ju mer jag läser om denna kosten, vårt ursprung och hur vi är byggd desto mer övertygad och nyfiken blir jag.....Jag har dessutom under en vecka med ca 80% Paleo kost gått ner 2 kilo och det känns i ork och kropp. Fortsätter undersökandet och läsandet.
Här är receptet på pajen:
Rabarberpaj
Botten
- 50 g krossade mandel
- 50 g krossade hasselnötter
- 2 dl kokosflingor
- 150 g smält mjölkfritt smör
- 2 tsk kanel
- 2 dl mandelmjöl
- Rabarber ca 5 långa stjälkar
- 1 msk kokosmjöl
- 0,5 dl kokos socker
Så här gör du
- Smällt smöret
- Hamra mandel och hasselnötter.
- Blanda i mandelmjöl, kokosflingor och nöterna i en mixer.
- Mixa.
- Häll i smöret, mixa igen.
- Smöra en form med kokosolja ”tryck” i smeten.
- Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Skala av och skär rabarberna.
- Blanda med stevia och kokosmjöl.
- Häll på rabarberna på den uttagna pajen och in på 200 grader i ca 10-15 minuter.
- Ha då i rabarber-blandningen i formen.
- Smula smeten över rabarberna.
- In i ugnen, 200 grader i 20-25 minuter.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar