fredag 19 juli 2013

"Nya" bommen på plats!


Här kommer jag ner till båten efter en 16 timmars arbetsdag, helt slut och bommen är på plats, sommarkvällen i Vänersborgs Marina ljuvligt vacker och stilla... Energipåfyllning så det skriker om det :-) 
På båten står Svante och sätter upp den " nya" bommen som egentligen inte alls är ny utan riktigt gammal, från 30-talet någon gång....
Svante har grejat och fixat med den hemma och nu är den på plats. Så fin! Tyvärr är det kanske inte estetiskt så snyggt eftersom masterna och övriga bommar är målade av tidigare ägare.... Så nu är frågan om den ska bli mörk eller det andra ljust??? Vi är nog överrens om att det andra får bli ljust...eller?? 


Varför byta bom? 
Jo, den nya bommen är ihålig och det är mycket bättre än om den är kompakt, massiv, fast, som en rundstav. 
Den ny/ gamla masten kommer från ett projekt Svante hade för flera år sedan som inte gick så bra utan slutade som en lekbåt:-) 
Träbommar och master går alltid att renovera. Förr gick man ut i skogen och valde ut bra träd till master, det var absolut inga "skitträd" som valdes. Även en stor, fin, rak gran klyvdes dock för att få i delar så den kunde göras ihålig för hållfasthetens skull. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar