onsdag 10 februari 2016

Avslut och nystart, lite sent men nu så!

Inläggen här har inte duggat tätt precis och det känns som jag skriver det varje gång och nu får det vara slut med det ;-) Jag verkar ju helt klart inte lära mig att jag orkar inte och det funkar inte för mig att blogga i två bloggar samtidigt och när det är åt någon annan så blir det lätt att det prioriteras. Beslut fattat efter det och fortsättningsvis blir det bara gästbloggande i andra bloggar och detta är huvudbloggen för mig som prioriteras.

Nog med ursäkter och nu tar vi det härifrån.

Vardagslivet rullar såklart på här igen men våra planer står långt i från still!


Vår resa till ön Boavista på Kap Verde i över julen gav definitivt mersmak och en ännu starkare känsla av att vi är på "fel" ställe. För min del så innebar det ju inte bara avkoppling, utan avkoppling och lugnare tempo i en kropp med smärta innebär även mindre smärta och möjlighet att styra aktiviteter efter dagsformen vilket var fantastiskt.

Vi hade precis som många andra hört att det ska vara så blåsigt på Kap Verde och visst var det blåsigt men inget som störde utan snarare kändes nödvändigt för att kunna vara i solen och på stranden. Boavista är en väldigt liten ö med få aktiviteter men så vänliga människor, långa mysiga stränder och stillhet.


Vi kan varmt rekommendera detta ställe!!
En sak som var väldigt bra med att vi åkte just hit också var att vi haft planer på att segla hit med båten och övervintra men vi såg båtar som låg utanför på boj eller för ankare och vattnet ändrade sig snabbt och ofta pga vinden så plötsligt var de borta, blivit tvingade att flytta på sig. Hamnen var bara till för stora fartyg som kom med varor då inget produceras på själva ön utan allt importeras (det kunde dessutom bara ligga ett fartyg i hamnen åt gången….). Självklart är vi sugna på att segla ner men det var bra att ha sett hur snabbt vädret ändrades och det är absolut inget ställe där vi skulle lämna båten några längre stunder. Så nu vet vi det :-D

Nya vänner fick vi också! Och då menar jag inte andra turister som det ändå var glest om utan en man och hans hustru från Senegal som hade en liten turistshop eller snarare skjul här. Det var en kväll när vi valde att gå in till byn som en mörk man stannade oss och frågade om allt var ok? Vilket visade sig sedan var något som de ofta frågade av vänlighet. Mycket trevligt när man stöter på nya människor, något vi kanske borde ta efter här hemma i Sverige. Vi svarade att det var ok, att vi bara letade någonstans att äta. Byn var inte stor men vi hade valt en annan väg och gick genom kvarter med mer bostäder så de trodde kanske vi var vilse. De presenterade sig för oss och det slutade med att han följde med oss och visade en bra och mysig restaurang. Han satt kvar och pratade med oss, berättade om sin shop och varför de hade flyttat hit. Vi ville bjuda på mat men han skulle äta med sin fru sedan så det ville han inte, utan accepterade bara en läsk. Dagen efter gick vi till deras lilla shop och det slutade med att hans fru gjorde flätor i hela mitt hår vilket tog VÄLDIGT lång tid fast de sa "Not long only1-2 hours" hahah!! Optimister så det sprutar! Ljuvligt! Under tiden spanande Svante in byn mer, kollade stranden där de dragit upp några mindre hajar varav en hammarhaj. Vid lunch tid tog vi paus och vi blev bjudna på lunch, en typisk måltid från Senegal sa de med kryddad ris, grönsaker och en hel fisk ovanpå, allt i en stor skål och där satt vi alla fyra sedan på golvet i deras lilla shop och åt ur samma fat.

Det är svårt att inte längta tillbaka för mycket just nu när regnet smattrar och det är grått och rått ute….men det är ju trots allt här vi är nu!
Vår plan fortsätter och vi jobbar för att fortsätta sälja saker och i söndags hade vi faktiskt en ganska spontan visning av vårt hus. En granne som vet om våra planer dubbelkollade nyligen med Svante om vi faktiskt ska åka ganska snart vilket Svante bekräftade. Det visade sig att hans son med familj var intresserad av vårt hus så i söndags ringde de och undrade om de fick titta förbi. Sagt och gjort i röran…men vad tusan gör det. Det är fördelen med en småstad när sådant här sprider sig och man bor som vi gör i ett eftertraktat område (Blåsut), så har vi tur så slipper vi lägga ut det via mäklare ;-) För vill inte de ha huset efter att ha funderat så kanske det finns fler som är intresserade när de får veta. Hade varit sååååå skönt få det avklarat.

Svante fortsätter greja med båten, förbättra och fixa. Just nu är det mer mek med motorn samt lite små renovering av fönster.

Jag själv fick en rolig möjlighet i höstas att skriva ner om min "resa" från fitnessvärlden med stressigt liv till ett liv med mycket smärta som begränsat mig men hittat ett lugn tack vare yogan och seglingen, i yogatidningen Yogaworld. Repotaget var med i senaste numret som kom i tisdags Nr 1-2016. Jag hoppas såklart att detta ska kunna inspirera andra på många sätt både vad det gäller yoga och mindfulness, men även att våga ta steget och leva sin dröm.

Sååå, vi avslutade 2015 med en fantastisk resa och börjar 2016 fyllda med motivation och inspiration att göra våra planer verkliga.

I morgon blir det båtmässan! Yeah!

Ses snart igen!
…..jag LOVAR :-D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar