söndag 17 augusti 2014

Blåbärsscones och naken yoga!

I måndags gick vi på lite långledighet, kändes som lite semester igen. Svante hade jobbat intensivt och det skulle bli riktigt skönt att bara komma iväg lite. Innan vi gav oss iväg fick vi många frågor om vart vi skulle segla denna gången….fanns ingen riktig plan mer än att vi skulle upp i Vänern och sedan fick vi se. Vi behövde bara ta det lugnt….och det gjorde vi :-)

Vi gick endast 15 distans upp till Dalbergså. Vi gick inte in i deras lilla gästhamn utan hittade en liten vik precis på vägen in dit. När vi kommit dit så kom Svante plötsligt på vad vi skulle ha för mål med denna resan….Yoga! Svante har sagt det länge att han skulle vilja lära sig yoga och visst är det rätt fånigt att jag som ändå är instruktör inte har lärt min man…men nu. Läget kunde inte varit bättre. Vårt först yogapass ihop blev på andra sidan udden, på en stor slät sten med hela Vänern framför oss, solen värmde våra nakna kroppar och med slutna ögon satt vi där på varsin dyna och bara njöt av detta ögonblick. Japp, det stämmer…helt näck :-D Vilken energipåfyllning det var. Varenda cell i kroppen och alla sinnen fick njuta….värmen från solen, suset från vinden och vågorna som slog mot land, den friska luften genom näsborrarna och MediYogans rörelser och meditationer i kroppen. Ja..jag vet inte varför jag försöker beskriva det för det går inte riktigt…..Svante tyckte det var helt fantastiskt med.
Efter det blev det ett till två yogapass per dag och vi blev kvar…..vi kände inte att vi hade någon som helst anledning till att ta oss vidare. Vi behövde ladda batterierna och varför tro att det skulle bli bättre om vi tog oss vidare när vi hade det så här underbart på denna lilla platsen.
Vi badade, gick skogspromenader och yogade när solen gassade och åskan mullrade i kanterna….emellanåt kom riktiga regnskurar och då kröp vi in i båten, läste våra böcker (om olika segeläventyr), planerade för vår framtida resa….(underbart att konkret prata om hur och vad…samt lära oss av andras misstag i det vi läser), spelade kort å ja, vi är ju pirater så att värma sig med ett glas god dansk rom var ju självklart ;-)

På skogspromenaderna så hittade vi blåbär å då menar jag verkligen blåbär i massor!! Vi tog med oss en plastburk och fyllde vi ett tillfälle och det gick rätt fort trots att Coccos troligen åt lika mycket som vi lade i burken…haha hon älskade blåbär! Var vi inte tillräckligt snabba med att lägga dem i burken så snodde hon dem ur handen på oss ;-) …
Vad skulle vi göra med alla dessa blåbär nu då?? Paj? Muffins? inget socker eller mjölk med….typiskt. Tillslut kom vi på att vi kunde prova att göra blåbärsscones!! Det blev ett "ihopaplockrecept" med det vi hade på båten. Men med lite vetemjöl, coccosmjölk, salt, smör, ägg och några krossade sockerbitar så lyckades få till riktigt goda scones!
Här har du receptet om du vill prova ( nästa gång ska vi prova med kokossocker och mandelmjöl istället, vi försöker hitta sådana ingredienser som är lätta att förvara ombord och håller)

Blåbärsscones made by Pirates

8 dl vetemjöl
1 burk cocosmjölk
2 dl havregryn
1 tsk salt
4 krossade sockerbitar
100g smör
1 ägg
blåbär

Blanda de torra ingredienserna först. Smula ner smöret och baka ihop det, tillsätt ägg och coccosmjölk. Fördela degen i 12 muffinsformar ( vi har en muffinsplåt med 12 "hål"). Gör en grop i varje med fingrarna och fyll med så mycket blåbär du vill.
Vi hade de i vår ugn på båten  250 grader med endast undervärme och aluminiumfolie ovanpå i ca 20 minuter men i vanlig ugn 10 -15 minuter skulle jag tro. 

En kväll när vi satt och njöt av kvällssolen, varsin bok och lyssnade på åskan som mullrade i  de svarta molnen på avstånd än så länge så ser vi plötsligt något mycket underligt komma runt hörnet inifrån Dalbergså….ett parasoll rör sig ut mot Vänern och förbi oss….det låter inget….plötsligt ser vi att det är en liten flotte med elmotor och ett gäng glada pensionärer!! Haha…rosévinet som jag precis tog en klunk av hinner jag inte svälja och plötsligt är det är faktum att Svante som sitter mittemot mig blir nersprutad med rosévin…..pinsamt…jag blev så full i skratt…fick upp en bild av ett program som gick på tv när jag var liten som hette "På kurs med Kurt" där den tjocka farbrorn åkte runt på någon konstig rund båt. Pensionärerna skålade glatt och käkade räkor. Helt underbart!
Senare på kvällen så tog vi en promenad genom skogen bort till campingen och gästhamnen för att kasta sopor och kolla lite. Mycket riktigt så satt det glada gänget där och skålade i jeltsin och julmust!! :-D Vi stannade och pratade med dem ganska länge. Man blir bara glad av ett sånt gäng! Ett par av dem hade åkt förbi vår båt dagen innan med sitt barnbarn som kallat vår båt för "Pippis båt" :-) Han hade fantiserat om att Svante var Pippis pappa och att det fanns pirater och massa annat ombord. Kul att vår svarta pärla och piratflagga kan ge även andra små äventyr.

Vi avslutade vår lilla minisemester igår med "nakenyoga" igen, denna gången på fördäck på båten som låg mitt ute i Vänern och solen strålade precis över oss….där var det blå himmel, runt om var den mörk grå ;-) Efter det begav vi oss hemåt.
Hemma, påfyllda med energi så laddar vi nu för en ny jobbvecka. Inte så mycket äventyr denna gången eller kanske ändå…det är ju trots allt lite spännande att sprittsprångandes naken sitta ut mot Vänern och yoga….:-D

Med det önskar vi er en skön söndagkväll och en härlig ny vecka med nya möjligheter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar