onsdag 18 september 2013

Längtar bort...

Vardagen har tagit över med stormsteg.....sommaren och semestern börjar redan bli ett minne....Det börjar bli dags att bestämma när hon ska  upp på land, vår pärla....Jag vill inte, det känns fel men jag vet att vi måste. Förra året hade vi henne hela vintern, det var så mysigt. Vi tyckte det var lyx att få gå ner och sova på båten, läsa, spela kort, dricka glögg.....få ut det mesta av vår underbara båt hela året. I år måste hon upp....hon behöver pysslas om lite och vi ska göra plats för henne i trädgården så vi har nära till att greja med henne....men det tar helt klart emot.
Den 12/12 var det jättekallt och vi gifte oss och bröllopsbilderna togs på båten. Det hade vi aldrig trott :-) Vi hade ju dessutom hela tiden tänkt att vi skulle gifta oss på sommaren någonstans på kusten eftersom vi älskade havet och vår båt....haha....så blev det vinter men ändå en bröllopsnatt på båten. Det är snart ett år sedan....tiden går fort och tänker man efter så innebär det ju också att vårt livs resa också närmar sig hela tiden!
Jag satt nyss och läste om familjen som har bloggen Mary af Rövarhamn. Jag har följt deras äventyr och nu är de utanför Afrikas kust och beskriver hur de ser knölvalar och tankar som att tänk om de skulle krocka med en .....mm. De beskriver skiftande väder, vågor och vind, fantastisk natur, rädslor och glädje......Snart är det förhoppningsvis vi......Jag kan inte annat än att längta!
I morse när Svante och jag gick med Coccos så sa jag att jag; "att trots allt när det nu ändå är som det är, så uppskattar jag hösten med dess färger, klara luft, ruggiga regndagar när man får krypa in, mörka kvällar när man kan krypa upp i soffan och tända ljus" . 
-"Haha....men Sanna det där är ju bara ett försvar för att det är som det är! För visst hade du hellre suttit i solen i badkläder på båten någonstans i världen och njutit av vacker natur eller förväntansfullt tittat över horisonten och undrat vad som väntade där borta" 
:-) Visst hade jag hellre det...och visst är det säkert så att det är ett försvar men vi kan ju inte bara dra här och nu även om vi skulle vilja, vi är inte redo än....tyvärr ;-)

Men vi längtar..................Det är liksom inte så här det ska se ut  även om det är vackert ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar